VrijVan

  Praktijk voor traumaverwerking

  gallery/wpimages-wpeef75ce7_05_06

  home     over trauma     toepassing     werkwijze     ervaringen     contact

  ervaringen:

  *   Mijn naam doet niet ter zake,het is genoeg te weten dat ik een vrouw van in de zestig ben.Ik hoop dat iemand zijn situatie herkent in wat ik nu beschrijf……………

  Na verloop van maanden waarin ik steeds dieper in m’n depressie wegzakte drong het tot me door het zelf niet te kunnen redden. Mijn zelfvertrouwen was weg, als iemand naar me keek was ik al in tranen. Deed niets meer, was moe en futloos.

  Had inmiddels een enorm minderwaardigheids complex gekweekt. Was mezelf helemaal kwijt.

  Op advies van de huisarts heb ik een afspraak gemaakt met dhr.Jan Dorst “vrijvan@live.nl” voor een intake gesprek.

  Het voelde goed, wat in mijn beleving erg belangrijk is wil je je helemaal open stellen voor de behandeling. De sessies met Jan Dorst

  hebben me geweldig geholpen.Heb in de behandelperiode tot 2x toe een fikse paniekaanval gehad. Helemaal overstuur en huilen zonder ophouden. Als dat zich voordeed kon ik bellen en als ik dat wilde komen voor een gesprek.

  Wat fijn was,er werd nooit op een klok gekeken,je werd nooit halverwege een verwerkings proces onder broken omdat “de tijd om

  was”. Hij geeft je het gevoel dat de regie bij jouw ligt, waardoor je zelfvertrouwen toeneemt.Door alles te benoemen en een plaats te

  geven ben ik met zijn hulp toch redelijk snel uit het dal geklommen. Helemaal de oude ben ik nog niet,maar ik voel me met de dag sterker en vrolijker worden.

  Ik kan “trauma@vrijvan.nl” iedereen aanbevelen,en wens degene die in dezelfde situatie beland, de moed om de hand uit te steken en om hulp te vragen.  Succes.

  *   Via het boek van dr. David Servan – Schreiber: “uw brein als medicijn” las ik voor het eerst over de EMDR therapie. Vanwege mijn medische achtergrond kon ik plaatsen, waarom het zo aansloeg, en mensen in een paar sessies van hun emotionele ballast af konden zijn. Dat lukt niet met alleen praten, omdat met alleen praten de remember cellen in de hersenstam niet worden gereset.

  Je zal je computer ook periodiek moeten resetten, wil deze niet vast lopen.

  Ik werd lichamelijk ziek, waarbij de laboratorium uitslagen niet rooskleurig waren. Volgens mijn behandelaars lagen er emotionele problemen aan ten grondslag. Hoewel ik wel wist, dat ik niet altijd even gemakkelijk door het leven was gegaan, kon ik niet aangeven, van welke periode deze klachten dan waren. Zo kwam ik bij mijnheer Van Dorst terecht.

  Na een inventarisatie van de vastzittende emoties zijn we met EMDR aan de slag gegaan. Dhr. van Dorst neemt de tijd voor de

  EMDR, zodat de sessie ook afgemaakt kan worden. Soms is het een uur, maar het kan ook twee uur zijn. Dat is afhankelijk hoe snel de hersenhelften tot de kern kunnen doordringen. En dat gebeurt. Omdat het bij mij meerdere traumatische ervaringen betrof, heb ik ook meerdere behandelingen gehad.

  Na elke behandeling merkte ik, dat er steeds meer remebercellen gereset waren. En dat voelt heel goed. en dat merk je. Je slaapt

  beter, bent minder snel geïrriteerd, je kunt meer aan. Kortom je zit veel beter in je vel. Daardoor kunt je beter omgaan met spanningen. En last not least, je leven krijgt meer fleur.

  *   Verslag bezoeken Jan van Drost,

  Mijn zoon van 12 en ik zijn bij Jan van Drost terecht gekomen via het advies van een voedingsdeskundige. Door de scheiding, nu zo’n 3 jaar geleden, kreeg onze oudste zoon last van stress. Ook had hij al eerder enkele traumatische dingen meegemaakt.

  Toen wij bij Jan binnenkwamen, waadden we ons in een warm bad.

  Jan is een zeer warme, lieve, betrouwbare persoonlijkheid. Hij laat mensen in hun waarde en oordeelt nooit!

  Door middel van gesprekken en therapie is mijn zoon veel rustiger geworden en overziet hij alles veel beter. Hij ziet Jan als een soort lieve vaderfiguur. Soms heeft hij geen zin om te gaan, maar als hij er éénmaal is geweest bruist hij weer van de positieve energie. Zelf ga ik ook regelmatig naar Jan. Hij ondersteunt mij in het alleen opvoeden van 3 kinderen.

  Ook verwerk ik enkele trauma’s op deze manier.

  Jan heeft soms maar 1 woord nodig om je te begrijpen. Dat is zo ontzettend prettig. Het samen delen van je problemen en je niet alleen voelen.

  gallery/wpimages-wp5c222d75_06

  Uw brein doet het werk

  www.000webhost.com