VrijVan

  Praktijk voor traumaverwerking

  gallery/wpimages-wpeef75ce7_05_06

  home     over trauma     toepassing     werkwijze     ervaringen     contact   

  werkwijze:

  Net zoals andere delen van ons lichaam bevat ook ons brein een zelfgenezend vermogen.

  Sterker nog, onze hersenen zijn van nature op een schitterende wijze toegerust om zo mogelijk een staat van flow te bereiken.  Het verwerkingsproces van de hersenen verloopt daarom normaal gesproken ook altijd in positieve richting, maar zoals we gezien hebben in het geval van trauma, gaat er soms iets mis.

  Delen van de angstervaring liggen geïsoleerd in ons brein opgeslagen waardoor geen integratie heeft kunnen plaatsvinden.

  Anders gezegd, de communicatie met het zelfgenezend vermogen van het brein wordt belemmerd.

  Bij behandeling van trauma is het dus zaak om deze belemmering op te heffen waardoor het zelfgenezend vermogen van het brein volop kan functioneren.

  De  laatste jaren maakt het wetenschappelijk hersenonderzoek, vooral door gebruikmaking van uiterst moderne hersenscan (FMRI) apparatuur, een facinerende ontwikkeling door. Daarnaast is in 'therapieland' ook altijd voldoende beweging om nieuwe inzichten een effectieve toepassing te geven. 

  Voor mij is een onafhankelijke en eclectische manier van werken dan ook erg belangrijk. Hierdoor ben ik in staat om uit wetenschappelijk beproefde methoden datgene te kiezen wat zijn doelmatigheid reeds bewezen heeft, denk hierbij ook aan EMDR.

  De resultaten tonen aan dat een enkelvoudig trauma en de zogenaamde Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) in gemiddeld zo’n drie sessies van twee uur per sessie blijvend  te verhelpen is. Het verhelpen van meervoudige trauma’s zal uiteraard ook extra sessies vergen.

  gallery/wpimages-wp80e204be_06

  Uw brein doet het werk

  www.000webhost.com